Apakah UBM

Salam untuk semua yang menyokong Universiti Blogger Malaysia(UBM) yang menjadi IPTMaya yang pertama di Malaysia. Kampus terletak di serata Malaysia iaitu di mana anda semua berada. Yuran pelajaran yang mengikut keselesaan anda sendiri(internet).

Motif UBM
Tercetusnya idea utk UBM: "Bila aku lepak dengan kawan2 blogger kat luar. Aku telah merasakan sesuatu kelainan. Kemesraan antara blogger2 yang hanya berkenalan di Alam Mayat Maya ni kuat. Walaupun kat alam maya tapi bila gath seolah2 kami telah berkawan lama. Yup Apabila bersama aku merasakan satu kelainan seperti berada di IPT yang lain - 1 of admin.

Oleh itu ia lebih kepada kapal kawan berbanding ping blog. Ingat ya Ahli UBM semua.

Lagi UBM?
Menggunakan konsep IPT di alam Maya.Setiap minggu Assignment akan diberikan utk student. Tiada paksaan utk semua ahli UBM. Tetapi ia dapat membantu untuk para bloggers yang ketandusan idea utk mengupdate blog. Entri yang paling menarik utk assignment tersebut akan diumumkan. Assignment yang diberikan pastinya akan memeriahkan industri Blog tanah air.

akhir kata, Terima kasih yang sudi menyupport kami disini. Marilah kita bergumbira bersama2 di UBM. Nantikan perubahan yang bakal berlaku step by step oleh UBM.

Admin

Students

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger