Monday, 18 April 2011

Assignment 2 UBM : Sunnah Nabi di dalam Hidup kita.



Salam semua ahli UBM. Pihak kami tidak menyangka penyertaan yang banyak utk assignment pertama minggu lepas. Apa pon minggu yang lepas sudah berlalu. Pihak kami ingin memberikan assignment seterusnya yang lebih kepada Islamik kali ini. Sekali sekala nak jugak kami lihat respon blogger tentang hal2 sebegini kan? Ok mari teruskan.

Sunnah Nabi.


  • Nyatakan 3 sunnah Nabi yang anda tahu. Huraikan dengan lengkap apakah kebaikan sunnah2 tersebut terhadap pengamalnya.


Seperti yang kita tahu sunnah2 nabi memberikan manfaat kepada pengamalnya. Apa yang kami mahu kita dapat berkongsi satu maklumat yang diluar dugaan. Kebaikan disebalik sunnah tersebut. fakta2 yang membuatkan kita semua "wow!"

syarat2 Entri ini :

  • Linkkan ke entri assignment ini
  • Letak banner assignment di atas.
  • Yang tidak membuat assignment 1 juga boleh turut serta sebab #kamisemuasama
  • tarikh tutup khamis 11.59 pm
  • Letakkan link entri anda di ruangan komen entri ini.


Kami akan menilai dari segi huraian anda. Entri perkongsian ini bukanlah sekadar Copy paste. Pastikan huraian melalui kajian anda menarik dan mudah difamahi. Jangan gopoh membuat assignment ya!
Entri yang terbaik akan diumumkan. Selamat mencuba semua. Sambil berblog kita beramal.

Assignment Yang Dah Dihantar:
  1. http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  2. http://syaimzhebatz.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-saya-sayang-islam.html
  3. http://msveronique.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-dalam.html
  4. http://sayabudakbiasa1809.blogspot.com/2011/04/sunnah-makan-minum.html
  5. http://azizulhakim91.blogspot.com/2011/04/ubm-sunnah-nabi-di-dalam-hidup-kita.html
  6. http://tyralasdin.blogspot.com/2011/04/assignment-ubm-sunnah-nabi-dalam-hidup.html
  7. http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  8. http://cikduyung.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  9. http://makwegerrard.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  10. http://nizamrahmanlife.blogspot.com/2011/04/assignment-kedua-ubm-saya-sayang-islam.html
  11. http://hitammanispunyablog.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-dalam.html
  12. http://cekedismanis.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  13. http://shahrollercoaster.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  14. http://daricerebrum.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-3-sunnah-rasulullah.html
  15. http://opocotmakengkau.blogspot.com/2011/04/assignment-ubm-2.html
  16. http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  17. http://dannysyah-smkgb.blogspot.com/2011/04/assalammualaikum-dan-salam-1-malaysia.html
  18. http://roseskalerful.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  19. http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/04/assignment-kedua-dari-ubm.html
  20. http://hanisaje.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-dalam.html
  21. http://nursyahida-thisisme.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-dalam.html
  22. http://fiezaleer.blogspot.com/2011/04/sunnah-nabi-di-dalam-hidup-kita.html
  23. http://exsamsed.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  24. http://lovelytasya32.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  25. http://maheyra2305.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  26. http://lolypopsxoxo.blogspot.com/2011/04/sunnah-nabi-dalam-kehidupan-seharian.html
  27. http://kerorokeroppi.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  28. http://faezrusni.blogspot.com/2011/04/sunnah-nabi-dalam-hidup-kita.html
  29. http://syazanazura.blogspot.com/2011/04/assignment-ubm-sunnah-rasulullah-saw.html
  30. http://afifazhar90.blogspot.com/2011/04/httpubmalaysia.html
  31. http://arahmyadjauhar.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  32. http://pari-pariterbangtinggi.blogspot.com/2011/04/asemen-kduasunnah-nabi-kita.html
  33. http://sayapunyasukalaaa.blogspot.com/2011/04/assignment-2-sunnah-nabi-dalam-hidup.html
  34. http://lomotech.com/blog/2011/04/tugasan-ubm-sunnah-nabi/
  35. http://mutiarahati88.blogspot.com/2011/04/asgmt-2-ubm-sunnah-nabi-dalam-hidup.html
  36. http://www.zahidahwahid.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam-hidup-kita/
  37. http://qalbisakinah.blogspot.com/2011/04/sunnah-nabi-dalam-hidup-kita.html
  38. http://azwanyrazak.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  39. http://2octobersecret.blogspot.com/2011/04/ubm-i-assignment-2-sunnah-nabi-dalam.html
  40. http://nureimanaleesya.blogspot.com/2011/04/ubm-assignment-2-sunnah-nabi-dalam.html
  41. http://kaiweirdo.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  42. http://whackaholicatira.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  43. http://fyqabellika.blogspot.com/2011/04/assignment-ala-ala-ctu-gitu.html
  44. http://animelovergirl.blogspot.com/2011/04/assignment-ubm-ke-2-sunnah-nabi-saw.html
  45. http://solldesouza.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  46. www.ariffcantabile.blogspot.com/2011/04/hiduplah-berlandaskan-sunnah-rasulullah.html
  47. http://salimharmanain.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html
  48. http://syaaisya.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

71 comments:

@taufiqhelios said...

wow!! saya nk cuba :)

kacangkelisa said...

cepat tol esaimen 2 da kuar~

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

wah~ sangat mencabar esemen kali nie..tapi sangat bagus! :)

fyqabellika said...

sy tgh buat! haha! tp tataw bler sy leh submit.. -.-

munira sajuti said...

aku akan join k. later ! insyaALLAH ! yeah :)

yaSMin said...

isu yang sgt menarik :) nak cuba jugakkk :)

nur amalina athman said...

pengetahuan sedia ada+kaji sikit di google=ini hasilnya:


http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

syaimz said...

settled!
the best UBM's student otw!

http://www.syaimzhebatz.blogspot.com/

Nurul Syuhada said...

nak final exam.. pas final boleh tak?

ryena asyran said...

prof!!!da siap hehe



http://msveronique.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-dalam.html

aksara said...

da ciap :)
http://sayabudakbiasa1809.blogspot.com/2011/04/sunnah-makan-minum.html

azizul said...

alhamdulillah sidah dikarang

http://azizulhakim91.blogspot.com/2011/04/ubm-sunnah-nabi-di-dalam-hidup-kita.html

Entri Terkini; UBM : Sunnah Nabi di dalam Hidup kita. | AZIZUL HAKIM

tyra lastdin said...

prof. saye punye dah siap :)
best btowl lah assignment kali ni.
secare tak langsung dpat menyedarkan kite. good. ny saye punye assignment.

http://tyralasdin.blogspot.com/2011/04/assignment-ubm-sunnah-nabi-dalam-hidup.html

suha said...

Salam..moga esemen ini diterima..insyAllah..jemput sume ke belog saya,ade makan2 sket hikhik

http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

hana said...

x sempat nk uat ni...
dh start exam...
ni pun curik2 on9 nk relesekan tensen..
haha

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

dah siap alhamdulillah..maaf atas sebarang kekurangan..

http://cikduyung.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

eton said...

insyallah sy akan buat exssignment ni...

MakweGerrard said...

da siap..!

http://makwegerrard.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

Nizamuddin Rahman said...

Alhamdulillah..
siap sudah assignment saya...*dan segala assignment yg lecturer sy bagi...haha*

lihat-lihat lah ^^

segala salah dan silap harap dimaafkan dari hujung rambut sampai hujung kaki..

http://nizamrahmanlife.blogspot.com/2011/04/assignment-kedua-ubm-saya-sayang-islam.html

miss Fyqa said...

diharapkan pihak UBM dapat meneliti hasil kerja saya. Terima Kasih.

http://hitammanispunyablog.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-dalam.html

salah silap harap dimaafi. yang baik dtgnya dari Allah, yang buruk dari saya.

TMUkmkd said...

kenapa letak pada khamis kenapa tak letak pada jummat? tak pe aku try :)

Salmiah said...

khamis, 11:59? walla... harap2 sempat ler...

☀ Izzaty Hedry☀ said...

join..

http://cekedismanis.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

klu slh 2.. mnx maaf dri ujung rmbut smpai ujung kaki ye...

Shahrul Izwan said...

alhamdulillah siap juga first assignment saya! sukenyerrrr! :)
be kind to newbie like me yerr! hehe^^

http://shahrollercoaster.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

anah samsudin said...

alhamdulillah....yeay ! siap jugak assignment.setelah bertungkus lumus buat.eheh.

http://daricerebrum.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-3-sunnah-rasulullah.html

no_answer said...

alhamdulillah .

ni saya hantar assignmentnyerr ..

http://opocotmakengkau.blogspot.com/2011/04/assignment-ubm-2.html

kaizen said...

dah siap.... lecturer tlg semak yer...

http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

Dannysyah said...

http://dannysyah-smkgb.blogspot.com/2011/04/assalammualaikum-dan-salam-1-malaysia.html
sorry ye tajuk error sikit

aii si colourfulroses said...

Assalamualaikum...

http://roseskalerful.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

The Lady & Mr Vampire said...

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/04/assignment-kedua-dari-ubm.html

siap! tapi aku rasa terlebih panjang pulak. kalau korang bosan, sila hentuk kepala kat dinding ok! haha

Hani Shah said...

asgment dah siap! markah pon kena la up up! :p

http://hanisaje.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-dalam.html

:: Nursyahida Daud // Scha :: said...

=) salam Prof..da siap da nie...

http://nursyahida-thisisme.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-dalam.html

=)

♥ ..misz jenab..♥ said...

oyeahhhh,,,akhirnyer ciap jugek assngment nie setelah dikepam berhary2..jempot tanda markah yer proff..=)

http://fiezaleer.blogspot.com/2011/04/sunnah-nabi-di-dalam-hidup-kita.html

[k]o{q}i[n] said...

saya melapor diri dan menghantar assignment;

http://exsamsed.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

✿ milly molly ✿ said...

x sempat nak buat research la prof,. huu. Maaf :(

but Im gonna share this,.
42 Perkara Ringan Yang Mendatangkan Kesusahan

PUTERI NATASSIA said...

wahh siap jugak assingment . (:

http://lovelytasya32.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

mahirahnazlim said...

prof3 yg hensem , sy submit asgnmnt ni :)

http://maheyra2305.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

Piqah said...

Siap !

http://lolypopsxoxo.blogspot.com/2011/04/sunnah-nabi-dalam-kehidupan-seharian.html

Nys Zairee said...

http://kerorokeroppi.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

Faez Rusni said...

join..perkongsian ilmu

http://faezrusni.blogspot.com/2011/04/sunnah-nabi-dalam-hidup-kita.html

syaza nazura. said...

http://syazanazura.blogspot.com/2011/04/assignment-ubm-sunnah-rasulullah-saw.html

siap :))

muhamad afif said...

nie assingment aPiP minggu ke-2 :) peace.

http://afifazhar90.blogspot.com/2011/04/httpubmalaysia.html

muhamad afif said...

nie assingment aPiP minggu ke-2 :) peace.

http://afifazhar90.blogspot.com/2011/04/httpubmalaysia.html

Arahmyad said...

http://arahmyadjauhar.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

Siap dah..
Prof, kalau ada kekhilafan fakta agama mintak tegur ya, sebab nak betulkan.. shukran

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

http://pari-pariterbangtinggi.blogspot.com/2011/04/asemen-kduasunnah-nabi-kita.html

da ciap dh...

shiema sufian said...

saya nak hantar assignmnet :D

http://sayapunyasukalaaa.blogspot.com/2011/04/assignment-2-sunnah-nabi-dalam-hidup.html

syafiq_lomotech said...

blog ni baru hidup. tiba2 dah ada assg. maka teruskan.

http://lomotech.com/blog/2011/04/tugasan-ubm-sunnah-nabi/

UBM said...

***************************************************

iemah said...

klu salah tolong tunjuk ajar

http://mutiarahati88.blogspot.com/2011/04/asgmt-2-ubm-sunnah-nabi-dalam-hidup.html

Manja (let it be my sweet name) said...

Manja buzy dengan final exam, x leh nak join :)

zahidah dihaz said...

yea!!! dah siap...
http://www.zahidahwahid.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam-hidup-kita/

Siti Nabilah Said said...

pensyarah,assigment dua saya dah siapa.nah saya nak hantar..hehe :)

http://qalbisakinah.blogspot.com/2011/04/sunnah-nabi-dalam-hidup-kita.html

kaibudakbaek said...

x cukup masa la :P

http://kaiweirdo.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

.:Azwany Razak:. said...

dh siap assignment kedua yeay!!

nie die :

http://azwanyrazak.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

u.m.i.e said...

prof dah siap ..
hope dapat markah tinggi yea prof :)
hehe

http://2octobersecret.blogspot.com/2011/04/ubm-i-assignment-2-sunnah-nabi-dalam.html

Nur Eiman Aleesya said...

Antar assignment! yeah! :)

http://nureimanaleesya.blogspot.com/2011/04/ubm-assignment-2-sunnah-nabi-dalam.html

kaibudakbaek said...

dah siap proff!!!tolong submit!!!!

http://kaiweirdo.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

Ain Zulaikha said...

assalam, baru tahu pasal blog ni wah universiti blogger Malaysia..

:) nice to know this blog..

cik tiera™ said...

incik pensyarah . tira da siap kan (last minute) huhhuh.. nie
http://ubmalaysia.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

fyqabellika said...

http://fyqabellika.blogspot.com/2011/04/assignment-ala-ala-ctu-gitu.html

Ami said...

alhamdulillah, siap!

http://animelovergirl.blogspot.com/2011/04/assignment-ubm-ke-2-sunnah-nabi-saw.html

SHM said...

Anta assingment last minit. Tp still bole anta lg an?
http://solldesouza.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

'Ariff Ansaruddin said...

www.ariffcantabile.blogspot.com/2011/04/hiduplah-berlandaskan-sunnah-rasulullah.html

maafkan kalau penyampaian tak menarik atau membosankan, atau lari daripada topik

Salim Harmanain said...

dah siap... :)

http://salimharmanain.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

.................cP~ said...

salam.
nampak sangat dah berapa hari ponteng kelas. baru hari ni nampak ada asimen. dan masa cuma tinggal 7minit.
selamat tinggal asimen..

sya aisya said...

sy anta tp lewat.. hope trime.. pc hang bile nk pos entry sobs2xx...

http://syaaisya.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

Sekian, terima kaseh~

sya aisya said...

alamak masalah teknikal,

http://syaaisya.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

tenkiu huuu~

syafiq said...

macam pelik. link ke entri ni pun masuk sebagai assg. haha

cik tiera™ said...

prof..tira sala bg link..ni link btul dya..
http://whackaholicatira.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

cik tiera™ said...

prof .. link yang sala tu ...
no 42 http://ubmalaysia.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html..
yg betul pnya yang nie.. (tlng gnti kn ye) http://whackaholicatira.blogspot.com/2011/04/assignment-2-ubm-sunnah-nabi-di-dalam.html

Lizz said...

terlepas lak entry ni. student baru mmg camni.hahahaha.

Students

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger