Monday, 25 April 2011

DEBAT PERDANA UBM | Adakah sesetengah Blogger mengipas Blogger lama/otai utk kepentingan mereka?



Salam buat ahli Universiti Blogger Malaysia (UBM). Seperti yang diberitahu pihak UBM akan mengadakan debat perdana. Debat pertama di UBM adalah satu lagi program sihat yang akan diadakan tak kira berkenaan alam maya atau alam realiti. Tajuk DP kali ini berkenaan dengan alam maya.

Alam maya di Malaysia memang sedang mengalami satu evolusi tak kira di daerah mana sekali semuanya sedang rancak dengan evolusi tersendiri. Apa yang kami ingin anda bincangkan berkenaan dunia blog. Rata2 banyak blogger baru muncul dari hari ke hari. Lalu tercetusnya persoalan ini. :


  • Adakah sikap mengipas Blogger otai/lama dapat memberikan kelebihan kepada blogger lain?
  • Dan perlukan sikap ini ?

Nyatakan pendapat anda. Setuju atau tidak?Buat satu entri utk memberikan hujah anda sendiri. Kalau tidak setuju nyatakan sebabnya dan jika setuju nyatakan sebabnya. Luahkan mengikut perasaan anda asal semua ahli faham entri anda.
  • Letak Banner Debat Perdana UBM
  • Letak tajuk entri : " DEBAT PERDANA UBM : ...(bebas)..... "
  • Di akhir entri letakkan perkataan.  Saya sokong / tidak sokong.
  • Drop link entri debat anda di ruangan komen.

Para admin akan update bilangan yang sokong dan yang membantah. Sama-sama kita lihat satu debat yang sihat di alam Maya ini. Tarikh tutup debat yang pertama. AHAD 1 mei pada pukul 12.00 pm.

*Mengipas = memuji/mebanggakan dengan sebab.
 
 
 
 
listing sape yang dah join :
 

39 comments:

UNA budak BAEQ said...

terbaikkk
memang best isu nih !

Miss Ran said...

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-perlukah-kipas-susah.html

JOIN YE

cik kumbang said...

tajuk best...xsabar nak baca en3 blog2 yg join...

Azza Firza said...

ahli uni saja kah ? org lain takleh wat ke ? :D :D :D

UBM said...

semua boleh join =)

HazHand said...

saya nak join boleh tak bang! auww!

zool said...

Kipas pun boleh. Tapi Sekarang org pakai aircond.. lagi terbaik,,

Azza Firza said...

siap!!

http://zaza96.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-adakah-dengan-cara.html

Ecah Ecot said...

sila dengarkan hujah saye ye..

http://ecahdenan.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-panas-sangat-ke.html

azizul said...

hujah dari saya pula...

http://azizulhakim91.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-mengipas-blogger.html

encHIx laNDax said...

aku akan cuba mempertahankan orang yang mengipas..sebab bosan baca orang yang asik mengeji mereka yang membangkang mereka yang suka mengipas ni~hahah

encHIx laNDax said...

aku akan cuba mempertahankan orang yang mengipas..sebab bosan baca orang yang asik mengeji mereka yang membangkang mereka yang suka mengipas ni~hahah

UNA budak BAEQ said...

aku tetap nak bangkang . ngehngeh

http://saiapanic.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-bersama-pendebat.html

Ariff Shah said...

untuk additional value, admin boleh sharekan entri yang masuk di page dan twitter.

AmenoWorld said...

Arhhh susahhhhh aku malas buat entry debat sini je lah.. heheheh sudahlah kerja aku dok berdebat dngan umno 24 jam kat blog dan kat fb... hhehe.. aku tgk je ler

[k]o{q}i[n] said...

dah siap, saya menyokong;

http://exsamsed.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-perlukah-mengipas.html

muahahahaha...

paihujey said...

kalau nak ya dan tidak boleh kew??hehehe

UBM said...

@pai boleh2 asalkan ade hujah. kita bace ape hujah orang tu nanti kita buat majoriti macam mane k =)

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

1st time buat secepat nih,,b4 nie lambat sokmo anta..siler proff bace bebelan nih..=)

http://fiezaleer.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-kipas-mengipas-best.html

Benjy said...

Topik kali ini boleh menyebabkan rusuhan dan tunjuk perasaan du UBM ni ... staf2 UBM tak nak upah body guard ke mana tahu perdebatan ini tidak dapat dikawal susah tu nanti ... kalau nak jimat kos tel je bukit aman minta FRU standby kat depan UBM... hahahaha (harap tak marah gurauan bodoh c b3njy ni)

paihujey said...

dah join..sy suka kipas blogger lama..hehehe..

http://paihujey.com/blog/tindakan-mengipas-blogger-lama-untuk-kepentingan-diri-sendiri/

ML; Mohd Loqman said...

Assalamualaikum.
I have done mine.
http://mohdloqman.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-otai-kipas-mengipas.html
:)

anakmuda said...

emm.. ngantok, tapi nak luahkan jugak.. even merepek, semua orang berhak bersuara kan ?

http://duniakita-dunianakmuda.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-mengipas-untuk_26.html

Ain Zulaikha said...

yang saya tahu saya tak rapat sangat dengan blogger otai femes or so what ever ;)

muhsin.aminudin said...

dah join jap.

aku tentang bodek kipas dan sebagainya. takde maruah

http://warungkopiklangz.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-kipas-blogger-otai.html

Lizz said...

ok.done. ni link entry:

http://www.lizarazak.com/2011/04/debat-perdana-ubm-sikap-mengipas-blogger-otailama/

NurAmal said...

saje2 join... ^^

http://nuramalinayazid.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-budaya-mengipas.html

atokk said...

siapppp!!!

http://andyhowtt.com/debat-perdana-ubm-sikap-kipas-mengipas-blogger-otai/

ryena asyran said...

english version is here :P

DEBAT PERDANA UBM : THE HOUS BELIEVE THAT NEW BLOGGERS SHOULD NOT INGRATIATE SENIOR BLOGGERS

Inche Vampire said...

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm.htm

siap! sudah selesai! haha

^ Uncle Syaf ^ said...

isu yg hangat dan sensitif...bagi yg amik hujah2 yg bakal diberikan oleh para blogger ni sebagai positif, alhamdulillah, bagi yg ambil secare negatif akan mengkucar kacirkan lagik bloger2 dekat malaysia ni...

tyra lastdin said...

dah siap. tapi cincai2 je. tape kan?
hehe :) busy skett skunk ny. ni lah hasil kerje saye :) singgah yea

http://tyralasdin.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-mengipas-blogger-otai.html

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

http://ubmalaysia.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-adakah-sesetengah.html

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=
CIK DUYUNG JOIN!!!

http://cikduyung.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-mengipas.html

=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=

Azri Fathurrahman said...

best gila topik ! saya sokong topik ini ~ nak buat hujah yang panjang lebar takde idea lah .. sorry .. T.T

Miza Yusof said...

topik yang hangat.
dah lama perasan isu kipas mengipas ni tapi diamkan saja.

bak kata sorang blogger tu kat miza "kalau tkda anak buah yang ramai tk payah gatal-gatal nak berlawan"

tak ramai anak buah so tak dapek lah nak lawan balik. hihi :D

MISS QASEH SAIFUDIN said...

QESAH QASEH :
http://qasehsaifudin.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm.html

IzREen :') said...

izreen join.. my own opinion about this topic :)

http://lifeofsamurianz.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-kipas-susah-mati.html

suha said...

cik suha join =)

http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-keperluan-mengipas.html

Students

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger