Wednesday, 4 May 2011

Universiti Blogger Malaysia : Kongsi Entry bermanfaat anda bersama.



Salam semua ahli UBM. Kali ni pihak UBM ingin mengumpul semua entri yang bermanfaat untuk disharekan bersama di blog UBM. Kali ini mudah ringkas. Caranya:


  • Anda hanya perlu meletakkan link entri bermanfaat anda di ruang komen entri ini.
  • Segala info,tips dan tutorial berkenaan dunia blog juga diterima
  • Asalkan entri membawa manfaat kepada semua yang membaca.
  • Entri tips2 di alam maya dan alam nyata lagi bagus.

Sama2 berkongsi entri yang best. Sebagai satu tempat ptukaran entri kali ini. Terima Kasih yang sudi berkongsi entri anda di ruangan komen. Jasa anda dikenang. InshaAllah. Jika admin terpandang entri yang sangat bagus kami akan share bersama di fan pages. Peace.

25 comments:

The Islamic Thinker said...

Salam kawan2! Hehe.... Ni entry 'terhangat' di blog saya untuk malam ini... Mohon disebarkan.

"Tongkat dicipta untuk menggantikan mata saya yang buta bukan untuk menjadi tali. Melalui tongkat, kami menggunakan deria rasa untuk mengukur, merasa sesuatu permukaan atau halangan. Kalau dah digunakan seperti menarik lembu, apalah guna lagi tongkat tersebut."

http://hafaaz-muslim.blogspot.com/2011/05/haiya-apek-lompat-lompat-lompat.html

amirzahc said...

http://dannysyah-smkgb.blogspot.com/2011/04/23-tanda-seseorang-mencintai-mu.html

kaizen said...

nih link2 yg sy rase boleh memberikan ilmu dan sedikit sebanyak mengajak anda semua berfikir...

1. http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/04/tips-driving-jauh2-style-aku.html

2. http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/04/cik-anon-juga-penting-tahu.html

3. http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/04/blogger-just-be-yourself.html

4. http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/03/lelaki-vs-perempuan-part-1.html

5. http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/03/carik-idea-untuk-blog-style-aku.html

6. http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/02/sbb-x-follow.html

7. http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/02/blog-joging-style-aku.html

8. http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/02/tutorial-browser.html

9. http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/04/tutorial-myeg-renewal-cdl-payment-via.html

10. http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/03/tips-hilangkan-nervousgemuruh.html

11. http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/03/silent-doesnt-make-you.html

ni la entry2 yg aku rase berguna tok di-share....

mane2 ade salah tlg tego ok??
*sori byk sgt...

miRa'e said...

aduhh..kene carik dlu ni :)

UNA budak BAEQ said...

moh le terjah kalao rasa panas dan hangat :p ce terjah ce tejah.

PUAN ARTIS JANGAN LAH SEXY SANGAT

CUTE LAH AWAK NIH LAGI CUTE PAKAI TUDUNG

MAKHLUK TAK DIKENAL PASTI

DENDAM POSITIF

PENANG TAKDE KLCC TAPI ADA KOMTAR JEH

PILIH PILIH . NGEHNGEH

akmal afiqah said...

tips menjaga barangan kulit!! jom try.

http://ladypinkucuk92.blogspot.com/2011/05/tips-penjagaan-barangan-kulit.html

syaza nazura. said...

Assalamualaikum:)

Ni ada nak share a few entri yang rasanya berfaedah. Entri2 ni hanya sekadar renungan bersama :)

http://syazanazura.blogspot.com/2011/04/berdakwah-dengan-hikmah.html

http://syazanazura.blogspot.com/2011/04/ciri-ciri-suami-dan-isteri-idaman.html

http://syazanazura.blogspot.com/2011/04/entri-tertangguh-u-turn-ke-jalan-yang.html

http://syazanazura.blogspot.com/2011/03/jangan-bersedih-lagi-wahai-hamba-allah.html

http://syazanazura.blogspot.com/2011/02/by-time-indeed-mankind-is-in-loss.html

http://syazanazura.blogspot.com/2011/02/no-act-of-kindness-no-matter-how-small.html

http://syazanazura.blogspot.com/2011/01/what-about-them.html

http://syazanazura.blogspot.com/2010/11/sebagai-renungan-bersama.html

http://syazanazura.blogspot.com/2010/10/jenayah-paling-besar.html

http://syazanazura.blogspot.com/2010/10/secebis-kemaafan.html

http://syazanazura.blogspot.com/2010/10/balik-sekolah.html

http://syazanazura.blogspot.com/2010/10/iri-hati.html

http://syazanazura.blogspot.com/2010/04/22_30.html


Maaf sangat-sangat yaa kalau banyak gilaa entri ni. Untuk renungan bersama bloggers lain :))

Umar Faruq said...

Assalamualaikum.. Kalau nak listkan memang banyak yang aku dah buat..

http://www.umarfaruq.com/search/label/Tips

Korang tengok kat situ k.. Banyak tips aku dah tulis kat entri-entri sebelum ni.. :)

Tazmerize said...

informasi/ilmu mengenai kota mati..

http://tazmerize.blogspot.com/

Manja (let it be my sweet name) said...

Your eyes are too precious


Tips shopping ON9


ll Tanda anda di tolak, darab n bahagi ll

ll Tip hilangkan hidung anda ll

cik_zetty said...

berkongsi ilmu yang bermanfaat di sini:

sesungguhnya lidah manusia itu..

khasiat manggis

malu tak bertempat

gagal untuk meraih cinta??

iman musa said...

nak syorkan satu cara untuk dapatkan pelbagai jenis font atau tulisan. btw it free guys!!
http://imanmusa.blogspot.com/2011/04/nice-font-to-nice-header.html

fazhana said...

sayangi ibu bapa kita.. :)

http://nurkeislaman.blogspot.com/2011/05/i-love-you-so-much-both-of-you.html

::Mastura Zakaria:: said...

silalah terjah entri-entri saya ni...


http://masturazakaria.blogspot.com/2011/05/tercari-cari-tempat-solat.html


http://masturazakaria.blogspot.com/2011/05/apakah-ini-tandanya-hati-rosak-bila.html



http://masturazakaria.blogspot.com/2011/05/cara-belajaq-yang-berkesan.html

zie said...

jom baca..

1.Jom Ketawa sama-sama


2.Kenapa kita berada di dunia ini?

SHM said...

antara entry yang dirasakan bermanfaat oleh SHM :-

http://solldesouza.blogspot.com/2010/10/wangi-wangian-kepada-wanita.html

http://solldesouza.blogspot.com/2011/05/penjana-saham-akhirat-anda.html

http://solldesouza.blogspot.com/2011/04/masjid-tercantik-di-dunia.html

http://solldesouza.blogspot.com/2011/04/status-rezeki-photographer.html

http://solldesouza.blogspot.com/2011/01/dosa-yang-lebih-besar-daripada-berzina.html

http://solldesouza.blogspot.com/2011/01/aurat-lelaki.html

http://solldesouza.blogspot.com/2010/11/mudahnya-menjadi-muslim-namun.html

http://solldesouza.blogspot.com/2010/11/erti-persahabatan.html

http://solldesouza.blogspot.com/2010/11/aku-kau-berbezaaku-kau-istimewa.html

http://solldesouza.blogspot.com/2010/10/fakta-untuk-anda-percaya-atau-tidak.html

Luna Chempaka said...

terasa nk kongsi entri yg ini :)

http://monsterbunney.blogspot.com/2010/10/lelaki-ego-compilation.html

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI said...

Sharing is Caring..

http://brassgirlz.blogspot.com/2011/02/perbetolkan-cara-kowg.html

[k]o{q}i[n] said...

jom terjah sini:

http://exsamsed.blogspot.com/2011/04/mudahkan-orang-lain.html

http://exsamsed.blogspot.com/2011/04/diet-rasulullah.html

http://exsamsed.blogspot.com/2011/03/apa-itu-blog.html

http://exsamsed.blogspot.com/2011/03/kisah-di-pagi-hari.html

http://exsamsed.blogspot.com/2010/11/are-you-bathroom-singer.html

http://exsamsed.blogspot.com/2010/08/telah-dipastikan-bahawa-terdapat.html

azrijohan said...

hype.ni sumbangan saya

tips interview EduCamp:
http://azrijohan.blogspot.com/2011/05/tips-eduquest-camp-educamp.html

tazkirah:
http://azrijohan.blogspot.com/2011/04/tazkirah9-mimpi-rasulullah.html

cacing said...

rahsia hati suci murni =)

http://cacingpanas69.blogspot.com/2011/05/wajah-hati-yang-cantik-rahsia-13.html

Amirullah Ibnu Zulkifli said...

Jom2 blogwalking blogger-blogger universiti!

Mohd Din said...

Kepada para pelajar yg akan bergraduat dan mencari kerja, ini tips temuduga SPA berdasar pengalaman saya. Hope dapat membantu......

Tips Temuduga Kerja Kerajaan

Cik Nab said...

http://thewhitesweaters.blogspot.com/2011/05/colourful-facebook.html

http://thewhitesweaters.blogspot.com/2011/03/what-facebook-displays-your-phone.html

http://thewhitesweaters.blogspot.com/2011/04/another-facebook-security-issue.html

this is my contribution..enjoy it guys :)

SyazwanSarawak said...

Ni ada beberapa entri yang rasanya boleh dimanfaatkan. Silakan membaca semua di bawah

Apa Perlu Buat Sekiranya Blog/Web Di-Hack?

Perkara Yang Aku Buat Lepas Pos Entri Baru

Tingkatkan Kelajuan Internet

Students

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger